vrijdag 15 januari 2016

Camouflagecavia

Het hebben van kanker brengt allerlei vraagstukken op je pad. Zo zijn daar de haarzaken. Of liever gezegd het 'gebrek aan haarzaken'. Het verliezen van je haar heeft stiekem nogal wat impact. Ik weet nog niet precies welke impact het precies op mij zal hebben, het zit immers nog grotendeels op mijn hoofd. Maar ik kan me zo voorstellen dat het allerminst grappig is. En koud, want je verliest zo'n 80% van de warmte via je hoofd. Wat mij dan weer doet afvragen hoe die andere 20% dan is verdeeld. Kan interessante implicaties hebben op het modebeeld, maar dat geheel terzijde.
Ik probeer het haarverlies wat tegen te gaan door gebruik te maken van de coldcap. Dan heb ik zo'n 30% kans om mijn haar te behouden. En dus zo'n 70% van niet. Maar goed, als het een loterij was, zou iedereen acuut meedoen.
Toch vrees ik dat ik het niet geheel ga droog houden qua haar. Ik ben inmiddels een serieuze bedreiging voor de doorgankelijkheid van ons doucheputje en als iemand een haar in zijn soep vindt, is die vrijwel zeker van mij. Ben stevig in de rui. En mijn toch niet al te weelderige haardos, wordt er nou niet bepaald royaler door.
Het advies is, om voordat het haarverlies echt heeft doorgezet, langs een haarwerkspecialist langs te gaan, want dan kunnen ze zien hoe je haardracht nu is en dan iets soortgelijks aanmeten. Maar eigenlijk hik ik nogal tegen zo'n camouflagecavia aan. Een blik in de badkamer leerde me dat op ongeveer elk van mijn haargerelateerde busjes, flesjes of potjes iets staat als: voor fijn en futloos haar, nu met extra volume en meer van dat soort beloftevolle marketingkreten waarvoor ik op een bepaald moment in de maand meer gevoelig ben dan anders.
Oftewel, is mijn huidig haar iets nastrevenswaardig, of maak ik van de gelegenheid gebruik eens een beetje te experimenteren. Krullen, stekels, een suikerspin, een gekke kleur?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten